Stichting Fiducia

Stichting Fiducia

Stichting Fiducia (betekent 'in vertrouwen gegeven') is een steunstichting. Wij zijn opgericht in mei 2018 en zijn een officiële stichting sinds november 2018. Wij willen als studenten iets terug doen voor de bewoners van Wageningen. Dit doen we door ons in te zetten voor goede doelen in en rondom Wageningen. Dit kan op veel manieren zoals geld inzamelen, vrijwilligers werven, activiteiten organiseren etc. Het doel van stichting Fiducia is om de leden meer maatschappelijk betrokken te maken.

Huidige functies 
Voorzitter: Leo Mulder
Penningmeester: Siebrand Lichtenberg
Secretaris: Lieke van Bernebeek
Logistiek: Eva Brockhus 
Extern: Tessa van den Bergh
Promo: David Heumakers


Stichting_fiducia.jpg

Gehouden acties
Pietenactie in samenwerking met Stichting Present
In december 2020 heeft Stichting Fiducia in samenwerking met Stichting Present een pakjesavond georganiseerd voor gezinnen in Wageningen die het minder breed hebben. Ook de leden hebben goed geholpen aan deze actie, door de weken voorafgaand aan Sinterklaas massaal cadeautjes te doneren en sommige zelfs door piet te spelen op de avond zelf. Deze pieten zijn op de pakjesavonden beide keren ongeveer tien gezinnen afgegaan om veel kinderen blij te maken met de pieten, en de meegebrachte pepernoten en cadeautjes. Dit leidde tot een hele geslaagde en gezellige avonden voor zowel de gezinnen als de pieten

Vastenactie
​In het voorjaar van 2020 hebben we in samenwerking met de Voedselbank Neder-Veluwe gevestigd in Wageningen een vastenactie gehouden om geld op te halen ter ondersteuning gedurende COVID-19. Een aantal enthousiaste leden en wij zelf hebben 24 uur gevast (alleen water en thee was toegestaan), waarvoor vrienden, familie en kennissen voorafgaand en tijdens het vasten per uur konden sponsoren. Uiteindelijk resulteerde dit in maar liefst 2496 euro als donatie voor de Voedselbank, waar zij erg verrast over en dankbaar voor waren. Kortom, een heel geslaagde actie!

Jaarlijks Benefietdiner
In 2019 is Stichting Fiducia begonnen met een jaarlijks benefietdiner, waarbij de leden een kaartje kopen voor een drie-gangen-diner inclusief verschillende acts (bands, dans en comedy), waarvan de opbrengst naar een goed doel in Wageningen gaat. Tijdens het diner een medewerker van het desbetreffende goede doel wat vertellen om de leden in te lichten waar de opbrengst heen gaat.
In 2019 ging de opbrengst naar de Zonnebloem Wageningen, die als doel heeft om volwassenen met een fysieke beperking een leuke dag of vakantie te bezorgen.
Er werd een donatie van 475 euro gerealiseerd voor de Zonnebloem, waar zij erg blij mee waren.
In 2020 ging de opbrengst naar het Hospice Wageningen - Renkum, die een warm thuis biedt voor mensen die komen te overlijden met persoonlijke zorg. Dit jaar werd een donatie van X euro gerealiseerd voor het Hospice. Ook zij waren hier erg dankbaar voor.

Pietenactie in samenwerking met Stichting Present
Op 5 december 2019 heeft Stichting Fiducia in samenwerking met Stichting Present een pakjesavond georganiseerd voor gezinnen in Wageningen die het minder breed hebben. Ook de leden hebben goed geholpen aan deze actie, door de weken voorafgaand aan Sinterklaas massaal cadeautjes te doneren en sommige zelfs door piet te spelen op de avond zelf. Deze pieten zijn op pakjesavond elf gezinnen afgegaan om ongeveer 30 kinderen blij te maken met de pieten, en de meegebrachte pepernoten en cadeautjes. Dit leidde tot een hele geslaagde en gezellige avond voor zowel de gezinnen als de pieten.

Hollandse spelletjesmiddag in verzorgingstehuis Vilente Pieter Pauw
Op 3 oktober 2019 is een Hollandse spelletjesmiddag gehouden in het verzorgingstehuis Vilente Pieter Pauw in Wageningen voor de bewoners. De bestuursleden van Fiducia zelf, wat andere leden van de KSV Franciscus en medewerkers van het verzorgingstehuis hebben een middag vol leuke spelletjes, lekkere hapjes en pianomuziek van Hollandse liedjes georganiseerd voor de ouderen, wat resulteerde in heel veel gezelligheid.

4 mei
Op 4 mei 2019 zijn de bestuursleden van Fiducia met een aantal vrijwilligers een wandeling gaan maken met bewoners van verzorgingstehuis Vilente Pieter Pauw naar het monument ‘voor de gevallenen’ in Wageningen. Hier heeft iedereen 2 minuten stilte gehouden en kransen neergelegd. Iedereen vond de wandeling en bezoek aan het monument erg fijn.


Contact
E-mailadres: stichtingfiducia@gmail.com
NL RABO 0336 4985 00
KvK 73101435
Facebook: Stichting Fiducia
Instagram: @stichtingfiducia


Onze sponsoren