Stichting Fiducia

Stichting Fiducia

Stichting Fiducia (betekent 'in vertrouwen gegeven') is een steunstichting. Wij zijn opgericht in mei 2018 en zijn een officiële stichting sinds november 2018. Wij willen als studenten iets terug doen voor de bewoners van Wageningen. Dit doen we door ons in te zetten voor goede doelen in en rondom Wageningen. Dit kan op veel manieren zoals geld inzamelen, vrijwilligers werven, activiteiten organiseren etc.

Onze functies worden op dit moment beheerd door Yoni Broos (voorzitter), Jennifer Kwaijtaal (secretaris), Rob de Leeuw (penningmeester) en Iris Bijvelds (communicatie extern).


Stichting_fiducia.jpg

Acties

Kledinginzameling voor Kledingbank Wageningen
In februari 2019 hebben wij een kleding inzamelingsactie gehouden voor de Kledingbank Wageningen op de studentenvereniging K.S.V. St. Franciscus Xaverius. Aan deze inzamelingsactie was een prijs verbonden namelijk; een gratis kaartje voor het benefietdiner om geld in te zamelen voor de Zonnebloem Wageningen, waar hieronder meer over wordt verteld. We hebben de kleding na de actie persoonlijk ingeleverd bij de Kledingbank Wageningen. De vrijwilligers waren er erg blij mee. De Kledingbank Wageningen heeft een winkeltje waar mensen die door omstandigheden onvoldoende kleren kunnen kopen terecht kunnen. Een keurig opgeruimde winkel met veel keus. Blijf dus kleding, tassen, sieraden en schoenen doneren aan de Kledingbank Wageningen zodat zij dit mooie werk kunnen voortzetten!

Benefietdiner voor de Zonnebloem Wageningen
Het doel van de Zonnebloem is om volwassenen met een fysieke handicap een leuke dag te bezorgen of met hen op vakantie te gaan. Eind februari 2019 heeft de Stichting een inzamelingsactie gehouden voor hen in de vorm van een benefietdiner. Het benefietdiner vond plaats op de K.S.V. St. Franciscus Xaverius. De leden die aanwezig waren hebben erg genoten: het was erg gezellig, het 3-gangendiner smaakte goed en er speelden vier bandjes die avond. Wij willen alle mensen die deze avond mede mogelijk hebben gemaakt bedanken! Uiteindelijk hebben wij het bedrag van 475, 57 euro uit kunnen reiken aan de Zonnebloem Wageningen. Zij waren heel blij met de donatie. De donatie zal waarschijnlijk gebruikt worden voor huur van busjes voor de volgende activiteit van de Zonnebloem Wageningen. Wij wensen hen hier erg veel plezier mee!


Contact

stichtingfiducia@gmail.com

NL RABO 0336 4985 00

KvK 73101435

Facebook: Stichting Fiducia

Instagram: ​Stichtingfiducia

Onze sponsoren