Jaarclubs

Jaarclubs

Iedere Franciscaan vormt zelf een jaarclub met vrienden uit zijn/haar eigen jaar. Een jaarclub wordt daarom een horizontale structuur genoemd. Een jaarclub bestaat uit 13 tot 16 personen en draagt een unieke naam die door de leden van de jaarclub gekozen wordt. Een onofficiële jaarclub wordt een borrelclub genoemd. Na goedkeuring van de ALV mag een borrelclub zich een jaarclub noemen. Ze krijgen dan ook het privilege om hun jaarclubbordje in de kroegzaal te hangen en in jaarclubkleding rond te lopen.

Op maandagavond komen de jaarclubs samen op de kroeg. Ze eten gezamenlijk in de mensa en gaan daarna naar de kroegzaal.  Jaarclubs zijn vaak heel hecht. In de eerste jaren zie je je jaarclub wekelijks, maar ook lang na het afstuderen blijft het contact bestaan; het zijn vrienden voor het leven.

Hoe kom ik in een jaarclub?
Het ontstaan van jaarclubs gebeurt meestal min of meer spontaan. Je merkt al snel met wie je het goed kunt vinden en daarmee kan je dan een jaarclub vormen. Rond november is meestal duidelijk wie in welke jaarclub zit en worden de nieuwe borrelclubs aan de vereniging gepresenteerd.


IMG_7832.jpg
IMG_7887.jpg
IMG_7854.jpg

Onze sponsoren