Disputen

Disputen

Op Franciscus kennen we meerdere disputen. Een dispuut bestaat uit leden van verschillende jaren en is daarom onze verticale structuur en dient als tegenhanger van een jaarclub met een horizontale structuur. Ieder jaar voegen zich gemiddeld 4 tot 10 nieuwe leden bij een dispuut en er studeren natuurlijk ook ieder jaar mensen af. Door deze redelijk constante grootte blijven disputen heel lang bestaan. Een dispuut kent vele voordelen. Naast dat een dispuut graag activiteiten met elkaar onderneemt, leer je via je dispuut snel mensen van verschillende jaren kennen die je met hun ervaringen kunnen ondersteunen en helpen binnen de vereniging en op de universiteit/hogeschool. Ook reünisten van een dispuut blijven vaak nog lang actief bij bijzondere dispuutactiviteiten, zoals weekenden, gala’s, lustrumactiviteiten, vakantie, etc. 

Franciscus kent in totaal 11 disputen: 5 vrouwen disputen, 5 mannendisputen en 2 gemengde disputen. Het oudste dispuut is opgericht in 1982 en het jongste dispuut hebben we 1 jaar geleden aan de lijst toe mogen voegen. 

Op Franciscus komen de disputen elke woensdag samen op de Sociëteit, waar ze in een eigen ruimte kunnen vergaderen of een activiteit kunnen plannen. Later op de avonden komen de disputen bij elkaar in de kroegzaal waar ze met elkaar de avond afsluiten. Daarnaast worden er soms op woensdag grotere dispuutactiviteiten georganiseerd. De kern van deze activiteiten is vaak de strijd tussen de disputen onderling. 


Gemengde Disputen: 


Dames Disputen: 


Heren Disputen:

IMG_4244vierkant.jpg
IMG_7086vierkant.jpgDSC_8015_vierkant.jpg
IMG_7035vierkant.jpg

Onze sponsoren